SNS-HDR Lite and Error message

Want to talk about SNS-HDR, or do you have suggestions, requests, or how-to questions? Post here!
Chcesz porozmawiać o SNS-HDR, masz sugestię, próśbę, lub jakieś pytania? Pisz tutaj!

SNS-HDR Lite and Error message

Postby phototramp » Sun Sep 18, 2011 2:51 pm

Hi Sebastian,

I'm trying to use SNS-HDR Light with a stack of 3 images (I tried both JPGs and CR2 Raws). The programme runs its components (i.e. Loading-->Aligning-->Analysing-->Merging-->Tone Mapping) just fine, but when saving starts it displays a red ERROR message. What can be causing it?

I use WinXP32SP2, and run SNS-HDR Light by dropping the images onto a shortcut to SNS-HDR.exe No command-line parameters are used.

Cheers!

mt
phototramp
 
Posts: 5
Joined: Sun Sep 18, 2011 2:44 pm

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby Raiko » Sun Sep 18, 2011 5:14 pm

Hi Phototramp,

maybe it is helpfull if you write in your Post which Error message you receive.
Or your firewall has the EXIFTOOL.EXE detected as a virus, and can not store too (i've tested this program over Virus Total 100% clean)
However, for me at the beginning Kaspersky always reported an error - have now approved it completely.

br Raiko
Raiko
 
Posts: 69
Joined: Wed Sep 14, 2011 3:19 pm
Location: Germany

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby Sebastian Nibisz » Sun Sep 18, 2011 6:18 pm

You have installed .NET Framework 3.0 SP2?
User avatar
Sebastian Nibisz
Site Admin
 
Posts: 837
Joined: Tue Sep 13, 2011 8:51 am

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby phototramp » Sun Sep 18, 2011 11:11 pm

It appears that I have NET2.0, NET3.0, NET 3.5, and NET4.0 all installed. The error in SNS-HDR Lite console is just the word 'ERROR' in red when the programme is saving processed file.

I use AVG resident shield, but I have used ExifToolGUI for years now with no problems.

In which folder does the SNS-HDR Lite try to save files?
phototramp
 
Posts: 5
Joined: Sun Sep 18, 2011 2:44 pm

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby Sebastian Nibisz » Sun Sep 18, 2011 11:26 pm

phototramp wrote:It appears that I have NET2.0, NET3.0, NET 3.5, and NET4.0 all installed.

It is important that you have installed .NET Framework 3.0 with Service Pack 2.
You check it.

phototramp wrote:In which folder does the SNS-HDR Lite try to save files?

In the source images folder.
User avatar
Sebastian Nibisz
Site Admin
 
Posts: 837
Joined: Tue Sep 13, 2011 8:51 am

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby phototramp » Wed Sep 21, 2011 11:24 am

Hi,

I did check and it seems that I do have the .NET Framework 3.0 SP2 installed:

Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 Microsoft Corporation 2.2.30729 2009-11-03
Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 Microsoft Corporation 3.2.30729 2009-11-03
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 Microsoft Corporation 3.5.30729 2009-11-03
Microsoft .NET Framework 4 Client Profile Microsoft Corporation 4.0.30319 2011-06-16
Microsoft .NET Framework 4 Extended Microsoft Corporation 4.0.30319 2011-06-16


I managed to run the SNS-HDR Lite at least once without error! But most of the time it gives me an error (screen shot attached). I can't figure out what is causing it.

Thanks.

mt
Attachments
2011-09-20_001453.png
2011-09-20_001453.png (2.15 KiB) Viewed 5513 times
phototramp
 
Posts: 5
Joined: Sun Sep 18, 2011 2:44 pm

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby Sebastian Nibisz » Wed Sep 21, 2011 11:44 am

How big are images?
You try use a smaller image or use reduce size option (-x2).
User avatar
Sebastian Nibisz
Site Admin
 
Posts: 837
Joined: Tue Sep 13, 2011 8:51 am

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby phototramp » Wed Sep 21, 2011 1:08 pm

Hi again, and thanks.

I'm testing SNS-HDR Lite on sets of 3 bracketed images. Each image is 10Mp. I tried merging .CR2s, JPEGs, and TIFFs (8 and 16bit) - all of them result in the 'ERROR' (most of the time), as described. Reducing size doesn't help, neither does changing output file type. For instance, here are the switches that still give a saving Error message:

"C:\Documents and Settings\A\Desktop\SNS-HDR Lite\SNS-HDR.exe" -srgb -x4 -default -jpeg

Cheers!
phototramp
 
Posts: 5
Joined: Sun Sep 18, 2011 2:44 pm

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby den » Wed Sep 21, 2011 3:42 pm

mt/Sebastian...

FYI, I have been using 'SNS-HDR Lite' since 2009 with no problems with a Vista 32 Home Premium SP2 OS with latest updates and current .Net Framework 3.5 SP1 and .NET Framework 4 Client Profile with CR2 files or their 16 bit sRGB conversions...

Don't know if this info helps or not...

When saving a blended image set, do their color profiles have to be the same? and either sRGB, or Adobe RGB, or ProPhoto RGB?

I essentially have default color management set to sRBG for all devices...
den
 
Posts: 99
Joined: Wed Sep 21, 2011 3:20 pm
Location: Birch Bay near Blaine, WA USA

Re: SNS-HDR Lite and Error message

Postby Sebastian Nibisz » Fri Sep 23, 2011 8:33 am

phototramp wrote:Reducing size doesn't help, neither does changing output file type.

Please try to install yet Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package.
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5582

den wrote:When saving a blended image set, do their color profiles have to be the same? and either sRGB, or Adobe RGB, or ProPhoto RGB?

The HDR images has the same color space as the source images.
The default color space for the RAW files is Adobe RGB.
User avatar
Sebastian Nibisz
Site Admin
 
Posts: 837
Joined: Tue Sep 13, 2011 8:51 am

Next

Return to Discussion & Questions / Dyskusja i pytania

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron